Prilikom dolaska u Katar navijači moraju preuzeti dvije mobilne aplikacije - službenu aplikaciju za Svjetsko prvenstvo Hayya i aplikaciju za praćenje covida Ehteraz. Iz uvodnih postavki aplikacija može se zaključiti da navedene aplikacije mogu pristupiti podacima korisnika mobitela, pratiti njihovu lokaciju, čitati, brisati ili mijenjati sadržaj s mobitela te sprječavaju mobilnom uređaju da prijeđe u stanje mirovanjaStoga je preporuka da, ako su u mogućnosti, putnici putuju s tzv. burner phoneom koji će moći uništiti, praznim mobilnim uređajem ili mobilnim uređajem koji je resetiran na tvorničke postavke, a navedene aplikacije instaliraju tek neposredno prije polaska i izbrišu ih odmah po povratku", kažu iz AZOP-a.
Kao što je izbornik rekao, moramo ostati skromni i ponizni i ne zanositi se s velikim izjavama. Samo rad i maksimum na terenu pa ćemo vidjeti za što će nam to biti dovoljno. To je jedino što možemo garantirati. Ovo je vaš četvrti SP. Kad je mali Luka počeo sanjati o Svjetskim prvenstvima? Sanjao sam da ću ja igrati 1998.
Maroko - rezultati, raspored, Maroko - Hrvatska uživo - Livesport
On je i dalje isti, radi stvari koje je radio i prije, a mi smo s njim jako zadovoljni. Lider je, ima znanje i samo mora ostati ovakav kakav je. Je li fer reći da je ovo reprezentacija Hrvatske koja dolazi s najboljim gardom dosad? Hrvatska je po meni uvijek bila respektirana u svijetu nogometa. Ovi zadnji rezultati, od Rusije naovamo, su taj respekt još povećali.
Besplatno gledanje uživo Hrvatska-Maroko umjesto live
I bez njih ova postava izgleda veoma moćno, a čine je svi velikani koji su imali priliku da osvoje Svjetsko prvenstvo, a nisu uspjeli. Neki od njih nikada nisu ni igrali na Svjetskom prvenstvu, ali su bili članovi velikih reprezentacija. I danas je, po mišljenju većine stručnjaka, Lav Jašin (Lev Yashin) najbolji golman koji je ikada stajao na golu. Čudesni crni pauk ili crni panter, kako su ga zvali, bio je i ostao jedini golman koji je osvojio Zlatnu loptu. Sa SSSR-om je bio prvak Evrope 1962. i olimpijski pobednik 1956. godine, ali više od toga nije mogao.
Njegov najbolji rezultat bilo je 4. mjesto na SP 1966. u Engleskoj. Štoperski par čine Ronald Kuman i Đakinto Faketi. Sjajni Holanđanin doneo je Barseloni prvu titulu šampiona Evrope, osvojio je sa Holandijom 1988. Evropsko prvenstvo, ali nikada nije uspeo da ode do Svetskog prvenstva. Najdalje je otišao 1994. godine, kada je izgubio četvrtfinale od Brazila. Faketi je mogao da igra i beka i štopera, ali je pred kraj karijere više igrao na poziciji štopera. Najdalje je otišao 1970. godine, kada je izgubio finale od Brazila.
Maroko Prijenos 23 studenog 2022 - TechPlanet
Zanimljiva je bila reakcija kada je na sasvim umjereno i posve legitimno pitanje kolege Saše Lugonjića podigao glavu i nekoliko sekundi češao se po vratu i donjem dijelu brade. U dvorani je zavladao tajac, glasnogovornik Pacak bio je na iglama jer nije znao što bi Lovren mogao ispaliti. E, sad, je li Lovren bio blizu eksplozije ili je to bio sam performans, teško je reći.
Hrvatska - Sportski TV prijenosi Uživo | Nogomet
Maroko - Hrvatska : Svjetski kup Qatar 2022 - Nogomet
Unaprijed se moglo naslutiti da će biti zanimljivo jer je gost bio Dejan Lovren, vjerojatno najimpulzivniji, a za neke i najkontroverzniji hrvatski reprezentativac. Lovren je opravdao očekivanja. Čim je ušao u press-dvoranu i ugledao novinare, osjetila se napetost u zraku. Počelo je mirno, ali ne i odveć opušteno, a završilo je dosta eksplozivno. Je li Lovren spreman odigrati ulogu Vedrana Ćorluke u Rusiji? Namjeravao sam postaviti pitanje je li spreman odigrati ulogu Vedrana Ćorluke na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, no nakon Lovrenove reakcije na zadnje pitanje o mogućem povlačenju iz reprezentacije ako ne bude u prvom planu, ipak sam radi mira u kući odustao. Kod nekih pitanja Lovrenove gestikulacije govorile su mnogo više od riječi koje je izustio.
Modrić: Samo neka Dalić bude kakav je bio i dosadHRVATSKA reprezentacija u srijedu od 11 sati protiv Maroka igra susret 1. kola skupine F Svjetskog prvenstva. Na press-konferenciji uoči utakmice bili su Zlatko Dalić i Luka Modrić, a kapetan reprezentacije dugo je odgovarao na pitanja hrvatskih, marokanskih pa čak i španjolskih novinara. Što možete reći o kvaliteti marokanskih igrača u najjačim ligama? Igrao sam s Taarabtom u Tottenhamom i Hakimijem u Realu. O njima mogu reći sve najbolje.
U prvi mah pročitao sam to kao Lovrenovu ironičnu šalu, ali po reakciji na zadnje pitanje moglo bi se reći da je istina negdje u sredini. Tempirana bombaLovren takvim ponašanjem šalje poruku da je tempirana bomba u svlačionici, no možda mu je to samo taktika u ophođenju s medijima, a i poruka izborniku da se ne miri s drugorazrednim ulogama. Vidjeli smo da je i izbornik na press-konferenciji u Zagrebu prije objave kandidata poručio da neće tolerirati nikakvo iskakanje iz tračnica i da će odstraniti svakoga tko bude remetio atmosferu. Dalić je to sam rekao, a da mu nitko nije postavio pitanje. Mnogo se toga tu moglo iščitati i kome je ta poruka poslana, o tome sam već naširoko pisao. Slučajno ili ne, Lovren se dva-tri dana kasnije oglasio nakon višemjesečne šutnje i isto tako odaslao neke sugestivne poruke. U međuvremenu su se dogodile i neke incidentne situacije u komunikaciji koje su ostale pometene ispod tepiha isključivo zbog kooperativnosti i razboritosti novinara.
godine kad je Hrvatska osvojila treće mjesto u Francuskoj. Gledao sam ih kao navijač i zamišljao sam sebe u toj situaciji u dresu svoje zemlje. Nema veće časti od toga. Hvala bogu, sve mi se ostvarilo. Moj put nije bio lagan, ali najbolje stvari nikad ne dolaze lako i zato sam na njih još više ponosan. Tekst se nastavlja ispod oglasa Koliko činjenica da ste igrali finale SP-a utječe na vas na ovom prvenstvu? Pričate li o tome? Sve to što smo prošli u Rusiji nešto je posebno što nikad nećemo zaboraviti i uvijek ćemo o tome pričati. No, to sad moramo malo zaboraviti i fokusirati se na ovaj turnir.
Brazil je bio koban i za Paola Maldinija, koji je također izgubio finale protiv njega 1994. godine na penale. Majkon je bio jedan od najboljih defanzivaca svoje generacije, briljirao je u Interu, ali je najdalje stigao na Svjetskom prvenstvu 2014. kada je završio kao četvrti. Glavna informacija s trećeg treninga Vatrenih u Dohi jest ta da se Marko Livaja priključio treninzima glavne grupe. Ako današnji trening prođe bez problema, Livaja bi trebao biti na dispoziciji izborniku Daliću za utakmicu Maroko - Hrvatska. Prve male trzavice između sedme sile i igrača dogodile su se na press-konferenciji.
Oni su odličan i težak protivnik i sutra nam je ključna utakmica. Igrali ste gotovo 150 utakmicu za reprezentaciju i ovo vam je četvrti SP. Što dalje? Smatrate li da ste jedan od najboljih veznjaka u povijesti? Na to pitanje ja ne mogu dati odgovor, to je za druge ljude koji se vole baviti debatama. Što je sljedeće za mene? Ne razmišljam toliko daleko.
HRVATSKA reprezentacija doputovala je u Katar gdje će prekosutra započeti Svjetsko prvenstvo. Hrvatska je smještena u skupinu F u kojoj su Maroko, Kanada i Belgija, a prvu utakmicu igrat će sljedeće srijede protiv afričkog predstavnika. O tome, pripremama, atmosferi u momčadi i očekivanjima na konferenciji za medije govore Dominik Livaković i Domagoj Vida. Koji su osnovni ciljevi reprezentacije već je ranije u razgovoru za HRT rekao izbornik Zlatko Dalić: "Stigli smo u Katar, s današnjim danom za nas počinje Svjetsko prvenstvo.
Svi znamo kako su Josip Šutalo i Joško Gvardiol talentirani. Ne gledam sebe, bitan je rezultat, da Hrvatska pobjeđuje i da naši ljudi budu sretni i zadovoljni. Spreman sam, ali izbornik neće pogriješiti koga god da stavi", odgovorio je na pitanje o svojoj ulozi u reprezentaciji. Hrvatskoj se ne daju prevelike šanse na ovom turniru. Motivira li vas to? "Naravno da nas to motivira. Tako smo bili ispraćeni i na prošlo Svjetsko prvenstvo pa smo svima pokazali. Prva utakmica bit će najvažnija.
Izravni prijenos utakmice Hrvatske i Maroka Arena Sport1